Att tänka på när du ska köpa bil

Begagnade bilar
Att köpa en begagnad bil är ofta en mardröm för många människor. Är bilen rätt värderad? Är säljaren seriös? Vem äger bilen? Finns det någon restskuld? Kan man få en finansiering? Ska jag köpa privat eller av en bilfirma? Frågeställningarna är lika många som fällorna. Bilen är en stor investering, som lätt kan leda till oförutsedda utgifter.

Privatmarknaden

Att köpa bil på privatmarknaden kan oftast priset vara avgörande. Men tänk på att du har ett mycket sämre rättsligt skydd och en dålig trygghet, att köpa billigt kan ofta vara dyrt.

Bilfirman
Köper du bilen hos en bilfirma har du ett bättre rättsligt skydd och en större trygghet än vid privat köp, men oftast är priset också lite högre.

GeMo Bil
Vi är den raka vägen till en bättre bilaffär. Vi har lång erfarenhet. Vi är mycket noga med all information om fordonet. Vi kontrollerar ägandeförhållande, ev restskuld m.m. Vår målsättning är att köparen ska vara lika informerad som ägaren om fordonets ursprung och skick.

Köpeavtal
När du bestämt dig för ett fordon skriver vi ett köpeavtal. I avtalet antecknas allting som vi kommer överens om. Det kan vara finansiering, tillbehör, en extra garanti etc.

Tillbeställning
När du köper bil av GeMo Bil ombesörjer vi även tillbeställningar. Det kan vara allt från en ny stereo eller montering av en dragkrok. Vi kommer överens och det antecknas i köpeavtalet.

Finansiering

Vill man ha hjälp med en finansiering ordnar vi det med. Vi samarbetar med de flesta finansbolag. Summan av finansiering antecknas på köpeavtalet och ett separat avtal bifogas vid leverans.

Försäkring
När fordonet levereras ska det vara försäkrat.Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolagen, du bestämmer själv vilket bolag och hur bilen ska vara försäkrad, detta antecknas även i köpeavtalet

Leverans av fordon
I de flesta fall levereras fordonet från GeMo Bil, men vi kan även ombesörja så fordonet levereras direkt till en köpare. Köparen står själv för kostnaden. Ska du köpa bil utan att först provkört, rekommenderar vi dig att gör någon form av oberoende test (T.ex. Bilprovningens Bildiagnos eller en M-test) Vi ombesörjer så testen blir utförd, och du står själv för kostnaden.

Fordonskatt
Fordonskatten följer alltid bilen och betalas av den som är registrerad ägare vid ingången av skattemånaden om inget annat avtalats. Avtalas något annat antecknas detta i Köpeavtalet.

Varudeklaration
Alla fordon som levereras från GeMo Bil har en väl ifylld varudeklaration. Varudeklarationen beskriver fordonets ursprung, kondition och skick.

Restskuld
Eftersom vi säljer bilar på kommission kan det finnas fordon med restskuld. Den restskulden löses alltid i samband med leverans till den nya köparen. Det är alltid GeMo Bil skyldighet att lösa restskulden. Detta finns även dokumenterat i kommissionsavtalet som vi har med säljaren.

Garantier
GeMo Bil lämnar alltid en månads trafikgaranti på alla fordon som levereras. På nyare bilar kan även garanti från generalagent fortsätta löpa. Man kan även köpa till en trygghetsgaranti som förmedlas av oss. När fordonet ska levereras gör vi alltid en leveranskontroll tillsammans med köparen, vi kontrollerar så att allting stämmer med vad vi kommit överens om.

Att köpa en begagnad bil av GeMo Bil är både tryggt och ekonomiskt. Med andra ord: Mer bil för pengarna!